Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Dziewczynka z tamtych lat~~

Czy pamiętasz tą dziewczynę z tamtych lat
Co biegała na bosaka pośród maków
W sukieneczce z falbankami za kolana
Z brudną buzią przedrzeźniała świergot ptaków

Plotła wianki z kolorowych polnych kwiatów
Uśmiechała się do myśli o fantazji
Wymyślając historyjki o księżniczkach
Przenosiła się w świat bujnej wyobraźni

Dziś sukienka jest na miarę tamtych marzeń
Z różyczkami elegancka i stylowa
Znów przenosi ją w świat tak nierzeczywisty
Tam gdzie zamek i gdzie sala jest balowa

W wianku z chabrów na huśtawce całej w kwiatach
Ta dziewczynka już od dawna jest dorosła
Czy ma nadal głowę w chmurach i fantazje?
Może tylko wyobraźnia ją przerosła.

109 551 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    16 June 2017, 21:40

    Serdecznie dziękuję Cris i wzajemnie serdecznie pozdrawiam

  • Cris

    16 June 2017, 18:00

    Magiczny, śliczny.
    Pozdrawiam serdecznie Agnieszko :)

  • misiek45

    15 June 2017, 18:25

    Dziękuję Giulietko i serdecznie pozdrawiam

  • giulietka

    15 June 2017, 10:49

    Przeniosłaś mnie między wierszami do baśniowej krainy dzieciństwa, dziękuję:)