Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czymże one są, przychodzą i znikają.
Człowieka nagle ogarniają.
Tak wiele ich, tak rożnych.
Dużo cennych, kilka próżnych.
Miłość - jeden podmuch wiatru
wiosenną nocą.
W sercu euforia - gwiazdy
na niebie się migocą.
Wiara - kruchość jednego dnia.
Jak rozpostarte dłonie przechodnia.
Mijające postaci tworzą historię,
każda z nich ma inną teorię.
Czym one są,
gdy przynoszą tyle złego?
A czym są,
kiedy zdarzy się coś dobrego?
Dlaczego je dostaliśmy?
Gdy większość z nas cierpi.
A kim bez nich zostalibyśmy?
Pusta skóra bez duszy.
Kupa kości,
która nigdzie się nie ruszy.
Piękne są dobre,
co chwile trwają.
Piękne są dobre,
bo siłę dają.

3966 wyświetleń
47 tekstów
2 obserwujących
  • krysta

    26 April 2014, 18:25

    bardzo ładny wiersz, o uczuciach...
    ''...Piękne są dobre,
    bo siłę dają.''

    pozdrawiam :)