Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bez-duszna

Czymże jestem bez Ciebie?
Bez-dusznym przedmiotem,
chodzącym na baterie
robotem.

Czemu noce nie są czarne?
Tylko bure i paskudne
gwiazdy jakieś
marne.

Kiedy patrzę niewidzącym wzrokiem
I chce mówić językiem swym niemym
Staję się głuchym potokiem

Kiedy patrzę i nie ma Ciebie
Nic nie widzę prócz odbicia
Przezroczystej siebie

4693 wyświetlenia
46 tekstów
3 obserwujących
  • M44G

    6 September 2013, 22:43

    Pięknie.