Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przyjaciel

Czy można uznać za przyjaciela
Osobę która tak nie myśli?
Czy można uznać za przyjaciela
Tego co co noc ci się śni?
Czy można uznać za przyjaciela
Człowieka który cię nie zna?
Czy można uznać za przyjaciela
Tego co w życiu już wiele ma?
Czy twym przyjacielem może być ten
Którego myśli nigdy nie poznasz?
Czy twym przyjacielem może być ten
Którego ty nie znasz do końca?
Czy twym przyjacielem może być ten
Kto jest wieczną zagadką i tajemnicą?
Czy twym przyjacielem może być ten
Kto w ciemności twych myśli jest płonącą świecą?
Chcę mieć prawdziwego przyjaciela
On jest kandydatem idealnym
Choć gruba ściana nas oddziela
A on staje się niewidzialnym
To jednym gestem możemy ją zburzyć
Zacieśnić więzy przyjaźni
Wspólną pasję bardziej wzburzyć
I dać się ponieść wyobraźni
Bez zbędnych słów i spojrzeń
Bez żadnej bojaźni
Tylko czysta przyjaźń, to wystarczy

3566 wyświetleń
35 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!