Menu
Gildia Pióra na Patronite

On

Czy można dotknąć nieba,
spojrzeć pod szatę wybranych gwiazd,
popłynąć światłem księżyca,
odrobić stracony czas...
Gdzie niebo a gdzie gwiazdy
Gdzie księżyc a gdzie czas
Gdzie konstelacja czaru
Gdzie chaos... który mieszka w nas
To wszystko jest przestrzenią
To wszystko jest dążeniem
to wszystko jest i będzie
orbitą... nie marzeniem
Gwiazdozbiór nas ocali
wiosenny i jesienny
letni i zimowy
okołobiegunowy...
A jeśli droga mleczna
wskaże mi inną drogę
Odnajdę cień Księżyca
I wejdę w Słońca ogień...

4243 wyświetlenia
48 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!