Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poranek

Czym jest poranek?
Nowym, osnutym mgłą Wczoraj
Raz gęstą, raz przejżystą
Lecz zawsze mgłą

Czym jest wieczór?
Końcem, ciemnym z zarysem Jutro
Jasnym zarysem
Częściej ciemnym

Czym jest dzień?
Trwaniem, działaniem, bardziej trwaniem
Przepleciony Wczoraj i Jutro
Mało w nim Dzisiaj

Czym Ty jesteś?
Wczoraj, Dzisiaj i Jutro
Puszką raz pełną raz pustą
Niczym i Czymś

1188 wyświetleń
20 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!