Menu
Gildia Pióra na Patronite

SZCZĘŚCIE

czym jest ludzkie szczęście
to marzenia zamknięte w dłoni
czekające na odpowiedni czas
aby mogły się spełnić

szczęście jest dawnym spotkaniem
którym delektujesz się
leżąc pod kocem
podarowanym przez ukochaną osobę

szczęście to każdy uśmiech
zatrzymany w pamięci
kiedy pamięć już tylko pozostaje

to zapach wczorajszej namiętności
który nosisz wciąż za uchem
to gorący pocałunek na stęsknionych ustach
oddany przy pożegnaniu

to każda myśl
każde słowo
każdy krok
każdy dotyk
przy tej jedynej osobie

szczęście to wszystko czego pragniesz
mimo iż pragnąć ci już nie wolno

czym jest ludzkie szczęście
cierpieniem
rozkoszą
oddechem
chwilą

2699 wyświetleń
13 tekstów
0 obserwujących
  • agniecha1383

    22 May 2012, 08:08

    ładnie...bardzo:)