Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezdech

Czym byłby bez wody kwiat?
Czym byłyby gwiazdy bez nocy?
Czym byłby bez Ciebie świat?
Czy nadal miałabym w sobie tyle mocy?

Bez oddechu, bez słów, bez dotyku.
Byle jak, byle gdzie, w samotności,
Gdy w ciszy brak największego krzyku,
bo uciekł z tęsknoty i złości.

Pozwól poczuć Cię blisko na chwilę,
gdy świat miłym być przestaje,
i choć dzieli nas kilometrów tyle,
to Ty dajesz nadzieję i wiarę.

174 wyświetlenia
3 teksty
0 obserwujących
  • Cris

    27 May 2017, 11:59

    Wymowny, z nadzieją...