Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czym jest życie ?

Czym jest życie...
Chwila istnienia
zamknięta w szklanej kuli,
ułamek sekundy
potłuczony o niespełnione pragnienia,
najcichsze, najbardziej moje...

Czym jest życie...
Melodia istnienia,
rozdrażnione dźwięki...
Zwątpiłam w Twój szept
a przecież pamiętam jeszcze,
jak kiedyś do mnie mówiłeś

Czym jest życie...
Przeszywające mnie zimno
zamknięte w naszych sercach...
Wołanie o codzienność
o spokój, sen i nadzieję
...Jestem teraz bardziej Twoja

Czym jest życie...
Walka o ostatni oddech,
przeraźliwe bicie serca,
krzyk ulatniający się przez skórę,
zaciskane nerwowo usta
na Twojej szyi

Gdy oddycham Tobą,
gdy niknę w Twoich ramionach,
gdy uczę się Ciebie od nowa,
zapamiętuję każdy milimetr twarzy,
gdy przenikasz przeze mnie
i gdy gasnę w Tobie...

ŻYJĘ

3442 wyświetlenia
54 teksty
9 obserwujących
  • Gaia

    26 September 2012, 22:37

    Zaufaj życiu które jest dla Ciebie
    odrzuć ten lęk co jak cień
    zamyka Ci oczy
    na to co jest

    Ciesz się każdą sekundą po prostu
    bo tak miłość się staje
    a jej nie ubywa :)

    Przyszło więc oddaję. Wiersz pełen emocji i bardzo mi się podoba :)

  • magda_em

    26 September 2012, 22:32

    Piękny :)

  • Disalice

    26 September 2012, 22:24

    Dziękuję :)

  • 26 September 2012, 22:23

    świetny wiersz Dobranoc jutro do niego wrócę na pewno... bardzo mi się podoba