Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersz

Czym jest wiersz?

Tylko na szybko sklejonymi zdaniami?
A może paroma zwykłymi wersami?

Czym jest wiersz?

Rozmową, monologiem, żałobą?
A może refleksją nad samym sobą?

Czym jest wiersz?

Nic nie znaczącymi, pustymi słowami?
Czy jednak świeżymi, otwartymi ranami?

Czym jest wiersz?

Wiersz jest nami.
Radością, złością, bólem i łzami.

2641 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!