Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czym szczęście?

Czym jest szczęście? Widziałem jak powietrze stawało się gorące od iskier śniegu zmrożonego w biel świetlistą, jak żołnierskie kości na nigdy niekończących się frontach wojen. Widziałem góry wyswobodzające się z uścisku ślepoty duszących lodowatą szarością mgieł. Widziałem niebo stające się błękitem tak niebieskim, że piękniejszym, niż bukiet albo naręcze nawet, zebranych chabrów i lnów. A potem dopełnił się poranek lasem i wron chóru cerkiewnego szorstkością, choć wychwyciłem zadry cudne, jakby Iggyego Popa chryp, a może nawet samego Ozzyego Osbournea, porywający do pogo rwetest.

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!