Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Poesis

Czym jest poezja?
Wędrówką myśli ku wolności.
Czym jest poezja?
Gospodarzem co słowa gości.
Poezja to ja, Ty,
Czule całując sie w szyję ...
Poezja to światłość i czerń co
W sercu sie kryje.
Poezja - nieuchwytny byt co
Szepcze i żyje...

I gdy na siebie wrzeszczymy,
Krzyczy tez Poezja!
Gdy samotność nas dotyka,
W niej kwitnie finezja...
Poezja-wierny słuchacz,
Nie odwraca się plecami...
Wszyscy poniekąd piszemy...
Jesteśmy poetami!

12 273 wyświetlenia
111 tekstów
58 obserwujących