Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tyle pytań , kto odpowie...

Czym jest miłość, w naszym ziemskim życiu.
Czym są łzy wylane za nią, gdzieś w ukryciu.
Czy wyśnione historie o wielkiej miłości,
nie zabiją w człowieku prawdziwej bliskości?

Jak w świecie wypchanym fałszem i obłudą,
zbudować uczucie niebędące ułudą.
Jak okiełznać szatańskie myśli i rozterki,
gdy osoba, którą kochasz przynosi ci męki?

Jak wiele przeczekać, przemilczeć w cierpieniu.
Kiedy się usunąć, na jak długo stanąć w cieniu.
Jak wybudzić się z tego wszechobecnego amoku,
by nie poświęcić miłości- dla wątłego uroku?

962 wyświetlenia
7 tekstów
2 obserwujących
  • misiek45

    20 October 2013, 22:58

    Na wiele pytań nie ma jednoznacznych odpowiedzi ,a szkoda-pozdrawiam serdecznie:)

  • awatar

    16 October 2013, 10:31

    na górskim pastwisku słaniają się jaki i skubią wątłe trawy
    na obrobionej fotce przypominają znaki bez kropki