Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zamurowana

Czym jest czyn?
Gdy nie ma w nim wiary.

Czym jest słowo,
które nie jest obłudą?

Ile jest warta prawda?
Jak być szczerą?

Gdy obsesja sieje podstęp?
Który nie ma nic
wspólnego z haczykiem.

Bez pokrycia.
Zwątpienie daje aluzje.

Wyobraźnia zastawia pułapki.
Niewiara ścina głowę,
na Golgocie.

93 519 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!