Menu
Gildia Pióra na Patronite

na niby

czyli wszystko i nic
prezenty przelotnych słów
zaczarowanych nut
jak ze snu…

do stołu zasiadamy
swoje fragmenty pokazujemy
żonglujemy słowami
jak wytrawni gracze

z rozsypanych puzzli
układankę składamy
każdy inaczej kolorowy
inną formą przycięty…

i gdy z kawałków obraz
wyłaniać się poczyna
gdy uśmiech się rozwija
nagle… pustka wokół…

…niepewność pozostaje
setki pytań
czyjeś puzzle w dłoniach mam
na niby?

9.04.2020, 17.50-17.55

33 802 wyświetlenia
282 teksty
28 obserwujących