Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lokomotywa... 🚂

...Czyli czwarta fala...🌊
☢💉🏴‍☠️

Stoi na torze już czwarta fala
Ogrom absurdu głowy rozwala
Czeka na światło z mediów zielone...
Czy już naprawdę wszystko skończone?
Brak jest u ludzi w prawdzie percepcji...
Nie odrobili z historii lekcji...
Pandemia róśnie w telewizorze...
Powoli pługiem rozumy orze...
Przyjmij iniekcje dla hulajnogi...
Nie ważne kiedy wyciągniesz nogi...
Spełniasz społeczny dziś obowiązek
Zawsze to bliżej jest do Powązek...
28 sierpień się zbliża
Weekend absurdów reżim Korei
Polak niejeden się tu poniża
Myśląc... kto inny świat dla mnie zmieni..
Masy podziałów obojętności...
Temu kto w prawdzie... połamać kości...
Wiedza przekleństwem gdy się jest w tłumie
Wielu w obłudzie nic nie rozumie...
Medialne ważne tylko zaklęcia
Więc się o prawdzie nie ma pojęcia...
Rolnikom niszczy się gospodarstwa
Choć ich została już tylko garstka...
Zarazy niszczą małe zagrody
Trzeba pod nogi poukładać kłody...
Bo w korporacji zdrowie aż tryska
Długie terminy... mumia egipska...
Kopalnie trzeba też pozamykać
Bo bez surowców im nie pofikasz
Pieniądzem lichwą świat dał się kupić
Czy świat globalnie jest taki głupi?
Wiem o zarazie z telewizora
Jednak rozumu mi nie zaorał
Dlaczego książek już nie czytacie?
Absurd wypełnił ciasnawo gacie...
Dystans w poziomie staje się modny...
Bo bezpieczeństwa dziś człowiek "głodny"...
Wojsko już uczą jak trzeba szczepić
By społeczeństwo w zdrowiu "pokrzepić"...
Loteria jakoś przestała działać
Trzeba przymusu wystawić działa...
Forsą się kupi podłe "elementy"...
Okres "pandemii" będzie przeklęty...
Wygrać się uda z syjonizmu planem
Gdy się przestanie być już baranem
Gdy się zakopie przeróżne podziały
Ocalmy siebie i świat w dobru całym...
Powierzam Stwórcy życie me opiece
By nie ruszyły w krematoriach piece
Historia kręgi wciąż jakieś zatacza
Coś się powtarza o coś się zahacza
Fala kolejna ruszy choć jej nie ma
Ona rządowi... mordercom potrzeba...
Potrzeba też jej próżnym ludziom elit
System wypełnia potrzebę ich jelit
A wśród kredytów i wśród zobowiązań
Ciężko im pojąć... Obudź się i powstań...
Ja nie przeszkadzam, zaszczep się człowieku
Lecz mi nie nakazuj poprzyjmować ,,leku''
Masz przeciwciała i jesteś bezpieczny
A mój organizm sam w sobie waleczny...
Bez maski chodzę już prawie dwa lata...
I Ci cóż powiem... pandemia mi "LATA"..

⚔⚔⚔⚔⚔⚔⚔⚔⚔⚔⚔⚔⚔
🦅🦅🦅🦅🦅🦅🦅🕊🕊🕊🕊🕊🕊

Sławomir Marczewski

dnia 24 Sierpnia 2021 roku.
g.: 22:39

...Pozdrawiam

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001764152002

50 833 wyświetlenia
1087 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!