Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla nieznajomej

Czyja to wina
że słońce wstaje
w krasie swej całej
o wczesnych godzinach

Kto odpowiada
za gniazdo bocianie
stęsknione czekaniem
na dachu sąsiada

Gdzie sprawiedliwość
dla zwiędłej róży
co miała służyć
darem za miłość

Komu się żalić
za szczęścia poznanie
co daremnym kochaniem
znika w oddali

Więc czyja to wina
że zalotnie spojrzawszy
odchodzi bez słowa
piękna dziewczyna

17 459 wyświetleń
212 tekstów
5 obserwujących
  • zapach_bzu

    26 August 2014, 19:49

    :)

  • MarcoPolo

    26 August 2014, 19:21

    Dzięki ;)

  • M44G

    26 August 2014, 19:18

    Ładnie.