Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wewnętrzna wolność

czy zawierzyć Bogu możesz
umiesz przyjąć czyjąś wolę
choć nie wszystko dziś rozumiesz
jesteś uczniem w jego szkole

trzeba tak szczerze zaufać
oddać wszystkie swe problemy
by bez lęku patrzeć w przyszłość
nigdy nie pytaj dlaczego

gdy kocha mocno doświadcza
niezbadana tajemnica
schowaj się pod jego płaszczem
i nie szukaj więcej przyczyn

widzisz drogę do zakrętu
on ogarnia życie całe
co dzień gubisz się w zamęcie
jak masz poznać jego chwałę

wszystko ma miejsce i czas
Panu jest to dobrze znane
nie chce więc obciążać nas
dodatkową paranoją

nie usiłuj więc ogarnąć
tego co jest nie zbadane
musisz swoją drogą zmierzać
aż dojdziesz do bramy raju

( 2009r.)

31 412 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!