Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***poetycka miłość

czy z bliska
czy z daleka
pojawiasz się z naręczem wzruszeń

z dojrzałych kłosów sypiesz ziarna
nektarem z kwiatów karmisz duszę
i płyniesz nurtem rzek wezbranych
wpadasz do mórz i oceanów
po drodze wnikasz w głębię życia
dajesz odpowiedź
niekiedy pytasz
a ja od nowa cię odkrywam
codziennie składam bukiet z pytań

i wiem
że z bliska czy z daleka
pojawiasz się i mnie przenikasz

39 355 wyświetleń
251 tekstów
27 obserwujących