Menu
Gildia Pióra na Patronite

Twardy orzech do zgryzienia

Czy wstyd?
To jest to samo...
Co nieśmiałość?
Bo wstyd jest
nie do pokonania!
A trema
jest nieśmiałością,
którą przełamać można.
Jak kruchy opłatek,
podczas Wigilii.
Wstyd jest gorszy!
Od od tremy,
choć trema nie jest
żadną ściemą.
Wstyd bywa silniejszy,
bo błędu nie da się
cofnąć, ani wymazać
z pamięci.

92 573 wyświetlenia
879 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!