Menu
Gildia Pióra na Patronite

dla ...

CZY WARTO KOCHAĆ, NIE BĘDĄC KOCHANYM
i wciąż obmywać w swej duszy rany?
lecz czym jest życie bez wzajemnej miłości
gdy w Twoim sercu tylko smutek gości,
czuć tylko pustkę bez odrobiny czułości?
Czy wiesz co to znaczy gdy tęsknota
w Twe serce zagląda
i zmienia Twe życie powoli stopniowo i skrycie?
Jest kroplą, która drąży skałę
aby mogła wyryć się w Twym sercu na stałe.
Bo prawdziwe uczucie przychodzi nagle i niespodziewanie.
Gdy myślałeś, że już się to nigdy nie stanie.
A nazajutrz wkrótce po rozstaniu
sięgasz pamięcią wstecz do tych chwil ulotnych,
które dotykają każdą strunę Twej duszy
choć o tym jeszcze nie wiesz,
jest jak magnez, który Twe serce do głębi poruszy
Lecz jak odkryć miłość w sobie
gdy wokół tyle obaw czyha,
nie dać się porwać zwątpieniu i goryczy
i odnaleźć drogę do uczucia prawdziwego,
które przywiedzie nas do życia wspólnego?
gdzie ramię w ramię przez trudy i koleje życia
Będziemy wędrować razem, aż do przeżycia
kolejnych chwil szczęścia
pełnych radości zadumy a czasem melancholii.
A gdy smutek przyjdzie niespodziewanie
otoczyć się troską i czułością
podać sobie dłonie w potrzebie
i na zawsze być blisko siebie.

13 664 wyświetlenia
116 tekstów
19 obserwujących
  • Odchłań

    8 October 2013, 15:37

    Smutne... Pięknie napisane... Zawsze pięknie piszesz...

    Gdy przestaniesz się bać miłości
    I zaufasz swojej piękności
    Smutek w radość się zamieni...
    I
    Szczęście w oczach się mieni...

  • 26 January 2013, 22:38

    I oto jest pytanie...

    Podoba mi się wiersz, jest świetny:)

    Pozdrawiam miluśko:)

  • zlo282

    26 January 2013, 20:57

    krzychu madre slowa

  • zlo282

    26 January 2013, 19:23

    to czy warto sie okaze