Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy warto ?

Czy warto kochać – by żyć ?
Czy kwiaty nie zakwitną już nigdy ?
Choć pachną słońcem i Tobą…
Czy miłość jest już na niby ?
bądź cichą nie umówioną zgodą …
Która ostrzy nagie bagnety …
chcąc wykorzystać małą chwilę
by zabić nas sekrety…
Chciał bym umieć kochać
Chcę Byś w sercu moim była
A ja nie mogę nawet szlochać
Tyś kwiaty we mnie zabiła….

17 381 wyświetleń
216 tekstów
210 obserwujących
  • 14 June 2010, 12:52

    Warto Bogdanie, jeszcze nie wszystko stracone. Pozdrawiam

  • marka

    12 June 2010, 20:59

    Świetny wiersz, życiowy i jak brukowana ulica, i jak dwa biegające koty...
    Pozdrawiam
    8+

  • Piłkareczka*

    12 June 2010, 13:35

    Mmmm :) +

  • motylek96

    12 June 2010, 09:50

    Warto,warto i ty Bogdanie o tym wiesz.

  • IBELLA

    12 June 2010, 08:27

    Smutny dzisiejszy wiersz ...