Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czas umierania...czy nadzieja przetrwania....?

Czy umieram?...
Czy mój czas nadszedł?...
Bo wśród tłumu gapiów widzę Ciebie
schodzącego po błękitnym niebie...
wyciągając do mnie dłonie
skrzydła pięknie rozpościerasz...
Czy już czas odejść?...
Już od żywych mnie zabierasz?...
Nie mam już siły...
powieki ciężko opadają...
odgłos syreny? Coś podają...gdzieś zabierają..
Nie czuję bólu...
lecz wszystko słyszę...
ktoś zawodzi...ktoś krzyczy...
przerywa tę ciszę...

A Ty?...Tak inny...
w poświacie...w przecudnej bieli...
chcesz mnie stąd zabrać ?
czy pilnujesz
by się mną zajęli...?
Tyś moim stróżem ...
aniołem, posłańcem niebios...
lekarzem duszy ....
lekarzem ciała konającego?
Pomóż uleczyć!Dodaj otuchy...
daj jakiś znak abym wiedziała
że wsparcie w Tobie będę miała...
nadziei mi...proszę nie odbieraj
bram raju na oścież nie otwieraj...
lecz pociesz mnie i wspieraj...wspieraj...wspieraj...

55 168 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!