Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z Diablą Pomocą

Czy udało mi się w końcu
już opuścić błędne koło?

Czy zdołałem to zakończyć,
choć myślałem, że nie zdołam?

Czy to koło błędne było
na sto procent właśnie błędem
czy być może dać mi chciało
pewność tą, że już nie będę?

Chwytałeś mnie diable w swe szpony
niczym marionetkę
kiedy odejść odwagi nie miałem
z miejsc w których źle mi było
i wiodłeś poprzez strome schody
aż to co zdawało się błędem
i to czego nie chciałem
w domu mego szczęścia mnie obudziło ...

Wciągłeś mnie po nich na samą górę,
wtrąconego w tryby piekielnego koła
i pokazałeś dokładnie o której
nasza wspólna podróż została zakończona.

70 833 wyświetlenia
1129 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!