Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciemność

Teksty z obrazami - Ciemność - exsilentio
Ciemność - exsilentio

Czy Tobie jest wszystko jedno
W jakim świecie żyjesz?
W kłamstwach po szyję?
Czy prawda ma kłaniać się bredniom?

Za ścianą płacz, huk i cisza.
Tam mrok jaśnieje furią pacynek,
Blendery i ciała pakują do skrzynek.
To świat kłamstwa dzisiaj.

Czasem i waran złapie za różaniec,
Z martwej dłoni przypadkiem wyszarpie.
Na takich czekają sądu harpie.
Z nich ciemność sypie sobie szaniec.

Nie szukaj księżyca w odbiciu jeziora.
Kreda wtedy piszczy skrzekliwie.
Przestanie, gdy to przyjmiesz,
Że bez prawdy dusza jest chora.
Dziś tonie niezmiennie we wczoraj,
Na jutro dziś zawsze jest pora.

Quid Quidem

41 988 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!