Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jako-taki dzień

Czy to z rana czy wieczora
obraz widzę wciąż ten sam,
powietrze ma identyczny posmak,
radio te same melodie gra.
Pora wydaje się ta sama,
a godzina pierwsza i ostatnia zarazem.
Chandra nie mija,
telewizja poraz setny
nadaje film z nijakim przekazem.
Kawa wystygła
rozwinął się kwiat.
Biorę pióro do ręki
i nagle... sza!
Wracam do mądrych książek.
Choć ciszy nie narusza dźwięk żaden,
przewracam kolejno strony.
"Ciało bez duszy grozi rozpadem..."

7735 wyświetleń
56 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!