Menu
Gildia Pióra na Patronite

Besame mucho - Całuj mnie mocno

Czy to ważne -
jakich kwiatów
bukiet przyniósł?

Ważne, że dziś
że ciepłe promienie
rozgrzeją płatki,
i wiecznie zmarznięte
dłonie.

Kwiaty o słodkiej woni
koją zmysły nienasyconą
pieszczotą bliskości.

Zrób to. Odejdź!

Więc powieje chłodem
bukiet w mak rozpryśnie.
Uciekniesz?

Lepiej czekać.
Czas studzi zapał,
energię, emocje.

Zrób coś dla mnie,
włóż kwiaty do książki.
Jeszcze będziesz tęsknić
za ciepłem serca,
zapachem miłości.

I łzę uronisz
nad zgaszonym słońcem.

322 wyświetlenia
9 tekstów
0 obserwujących