Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy to ty?

Czy to ty?
Czy to ja?
Krew z krwi,
z ciała mego...

W oczach łzy,
serce łka...
Moje?
Dziecka mego?

Miłość-śmierć
wściekłość-grzech
Życie tobie dałam.
Kochać chcę,
lecz twój pech...
bo już nie umiałam.

Twoje łzy
moje sny,
koszmar wiąże dusze...
Płaczę ja
płaczesz ty...
przeżywam katusze.

Cisza w krąg
tuli cię
mnie kiedyś tuliła...
zamiast śmiać-
dusisz się,
strach w ramionach skryłaś...

Czy to ty?
Czy to ja?
Kto na to odpowie...
w liściach drzew
cisza trwa
pozostanie w grobie...

5621 wyświetleń
56 tekstów
3 obserwujących
  • misiek45

    13 September 2013, 17:02

    Wiersz łzą pisany Agnieszko i bardzo smutny-pozdrawiam serdecznie i miłego popołudnia Ci życzę miłe że już jesteś:)

  • krysta

    13 September 2013, 14:59

    Piękny wiersz smutkiem pisany...
    Pozdrawiam