Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy to rozsądne
wśród wiersza strofy,
szukać dla życia nadziei?

Z słów wymuskanych
jak dziewicze usta,
tkać niespełnione marzenia?

Czy się nie boisz,
że na czekaniu
minie Ci lato i jesień?

I nim się otrząśniesz
z pięknej obłudy,
blask z Twoich oczu uleci...

932 wyświetlenia
15 tekstów
1 obserwujący
  • Tina1986

    19 February 2015, 15:54

    I pobudzi do działania :-)
    Pozdrawiam :-)

  • Duch_Sumienia

    19 February 2015, 15:32

    Czasami nic innego nam nie pozostaje jak zawierzyć słowu pisanemu.
    Ale może lepiej takiemu co natchnie do życia? :)

  • Malusia_035

    19 February 2015, 14:44

    Bardzo ładny

    Pozdrawiam :))

  • Tina1986

    19 February 2015, 10:59

    Można, ale czy warto tylko czekać?

  • 19 February 2015, 09:58

    Czekać można całe życie...
    Piękny wiersz :)

  • ewelli

    19 February 2015, 09:44

    Warto to przemyśleć ładnie

  • Tina1986

    19 February 2015, 09:28

    Dziękuję
    Miłego dnia

  • Papużka

    19 February 2015, 09:22

    Interesujące strofy, zatrzymałaś mnie, a nawet łyk kawy jakiś taki smaczniejszy niż wcześniej.