Menu
Gildia Pióra na Patronite

czy to nie śmieszne?

czy to nie śmieszne,
że jedna spadająca gwiazda
różne imiona ma?

że ten sam wiersz
w setkach głów przywołuje
w każdej inną twarz?

czy to nie śmieszne,
że w upalne lato
tyle kobiet przechodzi zimy srogie?

że czytając o moim złamanym sercu,
nie współczujecie mi,
współczujecie same sobie?

- królowa pszczół

4091 wyświetleń
43 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!