Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiosenne iluzje

... czy to już?
tam wysoko na niebie
rozpoczęły się wiosenne
porządki?
nie wiadomo dokładnie
kto je robi!, ale efekt jest
widoczny!

Odkurzono już niebo
z zimowej szarości,
wytrzepane chmury
odzyskały puszystość
bitej śmietany,
a białe baranki wyruszyły
na popas po błękicie,
tarcza słońca też, już
lśni wypolerowana,
tylko wiatr ciągle się
jeszcze wietrzy i nieskory
do zamiany miejsca
z zefirem!

Wszystko, to wydaje się
bardzo prawdopodobne,
bo w pewnym momencie
pojawiło się piórko na niebie,
może wypadło ze zbyt mocno
trzepanej chmurki?

18 842 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!