Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czuję Cię.

Czy to już szaleństwo?
Kiedy tęsknota zamiast Ciebie dotyka ust moich
Przyda(rz) mi się znów
Tak, właśnie tu, gdzie spotykają się moje drżenia
W nadgarstkach słów
Wyrytych w głowie z kamienia
Wracaniem, dotykaniem bądź
W świecie Twojego dla mnie istnienia.

17 733 wyświetlenia
221 tekstów
63 obserwujących
  • Adnachiel

    14 March 2017, 11:33

    Piękny!
    Widać w tym wierszu uczucie wewnętrznego pęknięcia i nutę tęsknoty wnikającą w szczeliny serca.
    Cóż więcej?
    Znów zjawiasz się ze świetną poezją :)
    Pozdrowienia :))