Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Uwolniona"

Czy to już koniec?
Czy magia prysła?
Minął czar?
Rzeczywistość przyszła?

Po roku ciszy, po roku zmian -
niby inny, jedank ten sam.
Inne poglądy, ta sama droga -
zmieniłeś się, szkoda?

Jakby na nowo poznać się przyszło,
niby Ci sami, którym nie wyszło.
Minął już blask i czasy świetności -
los rzucił kości.

Kochany, najdroższy, Mój Luby;
jestem wolna, wolna od zguby.
W sercu zostaniesz w swym ciepłym zakątku,
jednak Kochany... to koniec wątku.

Dość o miłości, która nas zgubiła.
Dość niepewności przez krórą błądziłam.
Teraz już wiem, już widzę jasno -
nie jesteś nim, nie jesteś tą gwiazdą.

Tą, która miała przez ciemność prowadzić...
Tą, która miała nie zdradzić...

Żegnaj...
To pożegnanie.
Co było odeszło
i już się nie stanie.

14 539 wyświetleń
204 teksty
2 obserwujących
  • 28 January 2018, 23:54

    Ciekawe