Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy tak?

Teksty z obrazami - Czy tak? - exsilentio
Czy tak? - exsilentio

Czy tak chciałbym umrzeć?
Nie. Chciałbym umrzeć stary,
Wśród miłosnej gwary
I w przyjaznym tłumie.

Chciałbym gasnąć z twoją dłonią w dłoni.
Dreptać oddechem z twoim do pary
I razem rozsunąć następne kotary.
Taki chciałbym przeżyć koniec.

Alem nie godzien. Zbyt plugawy.
Wziąłem żart za prawdę,
Dzisiejsze za dawne.
Wypadłem z zabawy.

Quid Quidem

42 001 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!