Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy starczy mi słów
żeby otworzyć jeszcze
drzwi do Twoich myśli?

Nie wypalaj się.
błogosławionyś Ty.
Choć niedoceniony
we własnym cieniu
bądź mi

jak Giorgio.
co sprawia, że dech zapiera w piersi
i nie kończy się ta opowieść.

Jak Hania.
co rani, choć nas nie rani
w perfekcyjnie szklanej kombinacji.

Jak Kylie.
co z klasą zstąpiła w dozę kobiecości,
delikatności w mroku.

Rozdaje Ci
pokłady nadziei.
Pewnego dnia przeprojektuję los

stając w Twoim cieniu.

11 340 wyświetleń
84 teksty
7 obserwujących
  • scorpion

    12 September 2020, 07:44

    Wow, no trochę mi wstyd, bo nie znam żadnej, a myślałem, że z muzyką jestem za pan brat... trzeba sprawdzić :]

  • Merytoryczna

    12 September 2020, 04:48

    Pewnie
    Giorgio Moroder, Hania Rani, Kylie Minogue. Muzycznie inspirujące osoby :)

  • scorpion

    11 September 2020, 19:00

    Wyczuwam tu jakiś szyfr