Menu
Gildia Pióra na Patronite

The Angel of Smile

Outlaw

Outlaw

Czy słyszałaś kiedyś o Aniele Uśmiechu?
Powstał z najczystszego pyłu gwiezdnego i płatków róż z ogrodu rajskiego,
Za najradośniejszego ze wszystkich aniołów uznany, zawsze Uśmiechem rozpromieniony.
Był wyjątkowy, jako jedyny był wyróżniony. Mocą Boskiego Uśmiechu obdarzony,
W idealnej harmonii stworzony Uśmiech jego był ze wszystkich najcudowniejszy,
Najjaśniejszy, najradośniejszy. Świecąc jasnością oślepiającą utożsamiany z czystą pięknością,
Uśmiech ten miał swoją moc leczył serca i napełniał je radością.

Moc ta była darem, lecz także przekleństwem, przez które musiał pożegnać Się z rajskim królestwem. Dostał on, bowiem na ziemi zadanie dotarcia do ludzkich serc i ich uleczanie.
Dzięki niemu wiele dusz zostało zbawionych, a serc radością napełnionych.
Niestety ta istota doskonała wiele smutku i bólu zaznała, cierpiała, łzy roniła, choć nie chciała.
Jednak z każdej łzy, co z jej policzków spłynęła, i na ziemię skapnęła, U jej stóp delikatna, słodka, malutka stokrotka wyrosnęła. Mały symbol cierpienia niezawinionego

Anioł dnia każdego wnosi radość do serca człowieka z gracją stąpa po ulicach,
Promiennie się uśmiecha i choć promienie słońca przy nim przygasają,
Ludzie go mijają i nawet nie zauważają, że kogoś wyjątkowego przed sobą mają.
Niektórzy by nie pojęli nawet gdyby wiedzieli i mimo że Anioł Uśmiechu jest bohaterem
Wielu wierszy i sonetów, natchnieniem dla wielu poetów to czy ktokolwiek
Przypuszczałby, że Aniołem Uśmiechu jesteś właśnie Kasiu Ty!?.

6354 wyświetlenia
46 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!