Menu
Gildia Pióra na Patronite

Epitafium

czy ptaki są wolne
pod nieboskłonem
z szelestem piór
dokąd lecą

gdzie domy mają
w koronach drzew
skoro skowronek
w trawie się chowa

urządził Bóg
wspaniale świat
człowieka
na podobieństwo

tylko
za krótkie życie
dał
epitafium
biografią

8182 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!