Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 20 August 2022

mój wieku

czy pierwsza siwizna chłopca z Ukrainy
patrzącego na dym nad jego domem
jest inną siwizną niż ta
której dotykałem
mojego umierającego ojca
co zmarł nie doczekawszy starości

oraz - mój wieku
mój sierpniu - rdzo niewypłakana

czy moje siwe włosy wystarczą
na ten jesienny spacer pomiędzy
drzewami
na zmęczenie - na zmęczenie
i zaczepianie palców o gałęzie
ciężkie od deszczu...

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących