Menu
Gildia Pióra na Patronite

do Syna

czy pamiętasz wciąż dzisiejszy wschód?
słońce wstawało rozgrzane
gotowe objąć swoimi ramionami
nasze senne myśli

tańczyło subtelnie
w miękkich od światła
koronach drzew

było cierpliwe i spokojne
zupełnie jak my

mrużąc oczy
niespiesznie łapaliśmy ten ulotny moment
niepowtarzalny
niosący nadzieję na nadchodzący dzień

spójrz
my też tacy jesteśmy
Ty będziesz taki już na zawsze

zapamiętaj

14 054 wyświetlenia
88 tekstów
29 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!