Menu
Gildia Pióra na Patronite

wspomnienie

czy pamiętasz ten ogród
pachniał róży czerwienią
zmieszaną z rosy kroplami

stąpałaś po trawie zieleni

czy pamiętasz to słońce
biegnące promieniem
za stóp twych umykaniem

niczym kwiatów królowa

czy pamiętasz serca drżenie
radością wzmagane
dotykiem ust gorących

słońca reflektorem oświetlona

czy pamiętasz granitowy aniele
jak piękna była ona
której snu strzeżesz bez końca ?

159 239 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!