Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cały w bieli

Czy nazywać cię Aniołem
Skoro cię do siebie zabrali
Pewnie dali ci skrzydła białe
W białą szatę przyodziali

Ja nie zdołam cię odnaleźć
Póki sam się nie ukażesz
Wśród innych chcąc cię szukać
Spotykałem obce twarze

Choć są tacy co cię widzą
W swych snach śnieżnobiałych
Ponoć ciągle się uśmiechasz
Światłem spowity cały

Nadal pamiętam zbyt późno
I wciąż jeszcze za mało
Ale wierzę w Anioła
Ubranego na biało

101 636 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • zapach_bzu

    2 September 2015, 20:03

    Boskie!

  • Adnachiel

    22 December 2012, 11:01

    Dziękuję Ci Maju, że zawsze do mnie zaglądasz.
    Ściskam mocno :)

  • Insomniaa

    22 December 2012, 10:46

    piękny wiersz! piękny...

  • Adnachiel

    19 December 2012, 14:31

    Obdarzacie mnie drogocennymi darami.

  • giulietka

    16 December 2012, 10:36

    Poza wzrokiem skazani na niepewność
    choćby inni mieli sny śnieżnobiałe
    serce widzi lepiej na odległość
    nawet jeśli nie zobaczę Cię wcale

  • katjaa

    14 December 2012, 16:40

    piękny wiersz..

  • słoneczniki

    13 December 2012, 21:33

    Dla każdego Anioł jest pewnym symbolem - nie znaczy to, że dla wszystkich takim samym...

    Piękny wiersz

  • Pechowa_

    13 December 2012, 17:53

    Wspaniały wiersz... czuję tutaj tęsknote...
    Tule :*

  • 13 December 2012, 13:05

    Tęsknota w sercu bielą jaśnieje...
    Piękne.
    Agnes, Adnachielu, oboje nie potraficie... kłamać. :)
    Obydwoje pięknie piszecie.
    Pozdrawiam. :)

  • Adnachiel

    13 December 2012, 10:16

    Nie potrafię pisać tak wyjątkowych tekstów jak Twoje, ale staram się - po swojemu :)
    Dziękuję Ci bardzo za opinię, to dla mnie ważne, że się tu pojawiłaś.

    Pozdrawiam z serducha całego :)