Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy jeszcze …

Czy naszym sercom wyrosną skrzydła? choć takie małe
Nie potrafiliśmy zburzyć muru … który nas dzielił
za którym staliśmy…z jednej strony Ty, zdecydowana na…..
Z drugiej ja…. czy drżący? Na pewno nie obojętny
Skazaliśmy się na samotność …która stworzy jeszcze grubsze mury
Nastanie cisza….czy serc ? czy jednak pozostanie krzyk serca ?
Jak strzęp …krwawy… zawyją syreny….płaczcie dzwony
ogrody miłości …zamieniliśmy w cmentarze… pozostały zgliszcza
i ruiny z naszych …ogrodów pożądania …
Odpłynęliśmy na skrzydłach …zwątpienia
Spadliśmy kamieniem …do dna
Słowem niewypowiedzianym…
Gestem …bezrękim
Wzniesiemy mury …wokół siebie
Zbudujemy niebo z nocą bezgwiezdną
w którą zbłądzimy …w nadziei własnej
zamurowując …ostatnie wyjście…
Zgasła jasność dnia …nastał mrok
nasze słowa …i śpiew serc czy będzie trwał ?
Nie potrzeba już nam gwiazd …niech zgasną wszystkie !
Niech nasz księżyc odleci a …słońce nasze zgaśnie
Nasza lipa niech straci cień …
Już nigdy nie przydadzą się … nam
Pozostanie nam szare niebo…z chmurami
Szary ranek …dzień
W szarym pokoju usiądziemy… wśród szarych ludzi…
Świat nas nie zrozumiał …zaś los …ślepym pozostał
Uśmiech nasz …nie zaczai się już w kącikach ust
Na ciele dotyk …nie tych samych dłoni….
Czy wypowiedzieliśmy sobie wszystkie słowa?
Jeżeli nie to… dowiemy się z naszego milczenia…
czy serc ?

17 383 wyświetlenia
216 tekstów
210 obserwujących
  • Bogdan Z

    16 June 2010, 08:39

    ........cóż mam napisać ? po takich opiniach ..... kochani jesteście, że rozumiecie sens ukryty w słowach.....użytych ... miłego dnia ....:)

  • Andrea

    15 June 2010, 17:02

    Oj, zgadzam się, Aniu :)

  • 15 June 2010, 17:00

    Czytając Twoje wiersze, wzruszenie wyciska łzy...Pozdrawiam:)

  • Gold Fishy

    15 June 2010, 10:48

    Piękny. Smutny. Poruszający.

  • topik

    15 June 2010, 09:46

    dołączam się do braw :-D

  • Piłkareczka*

    15 June 2010, 08:12

    Pozostaje mi tylko bić brawa :) + :)