Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dwa plus dwa?

Czy na pewno jest to tak
Że jest cztery dwa plus dwa
Do cyferek słabośc mam
I wam przykład na to dam
Nie pamiętam żadnej daty
Kto i kiedy wiem na raty
Cyfry ciągle się zmieniają
Cóż niech inni pamiętają
Pisząc tak na marginesie
Wszystkie daty mam w notesie
A czy dwa to zawsze para
Myślec o tym się nie staram
Prawą z lewą często gubię
W tę lub w tamtą zawsze mówię
Gdy zaś liczbę podasz mi
Powiem inną uwierz mi
Swoich lat nie liczę wcale
Co rok zmienia się to stale
Mają ze mnie ubaw wielki
Gdy przestawiam tak cyferki
Sobie z tego nic nie robię
Głowy nie zawracam sobie
Lecz gdy trzeba to policzę
I z fiskusem się rozliczę
W pracy dużo mam liczenia
Tu się ma koncepcja zmienia
Tu nie mogę pofolgowac
I z liczbami fantazjowac
Zapominac lub przesadzac
Bo się musi wszystko zgadzac
Dwa plus dwa musi byc cztery
Pary,cyfry i numery
Tu pomocą mi jest na to
Osobisty kalkulator
On policzy to w pamięci
A mi nic się nie pokręci
Dalej mogę fantazjowac
Żadnych liczb w głowie nie chowac.

109 507 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • sparkling angel

    25 June 2012, 12:27

    U mnie dwa i dwa to pięć...... bo jesze podatki.......:)

  • misiek45

    19 June 2012, 05:02

    Bardzo dziękuję za Wasze opinie-miłego i słonecznego dnia

  • annak

    18 June 2012, 22:56

    świetny wiersz z cyferkami :)
    pozdrawiam serdecznie Aguś :)))))

  • luterin

    18 June 2012, 22:55

    Choć liczb nie lubię wcale
    znów Cię Agnieszko pochwalę,
    za wiersz Twój wyborowy
    co rymem wszedł mi do głowy...:)

  • miramija

    18 June 2012, 19:00

    Bardzo sympatyczny wiersz :)

  • M44G

    18 June 2012, 08:46

    Świetne.