Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Czy miłość leczy?"

Czy miłość leczy?
Szalone, to fakt.
Jednakże przy nim
zbędnych myśli brak.
Pomimo rozmów,
o dobrym i złym;
rozprasza się nagle mych zmartwień dym.
Nic się nie liczy,
nie boli, nie rani.
Będąc z nim, sami.
Pamiętam Boże mą prośbę do Ciebie -
pragnęłam anioła nie tylko tam w niebie.
Prosiłam Ciebie, byś mnie ocalił,
w chwilach, gdy lęk głowę palił.
Niedługo po tym pojawił się - On.
Ukoił wszystko, ujął mą dłoń.
Choć był od dawna, być może ja ślepa;
szukałam Księcia, a on tu - czeka.
Dziś oczy szeroko otwarte,
stoi przede mną, co warte.
Dobroć i szata go zdobi wrażliwa,
drzwi uchyla, przyszłość możliwa.
Czy miłość leczy?
Szalone, tak wiem...
Kiedy jest przy mnie, spokojny jest sen.

14 538 wyświetleń
204 teksty
2 obserwujących
  • Naja

    20 February 2020, 11:11

    Ładne i prawdziwe :-)

  • kuloodporna

    20 February 2020, 00:42

    Miły dla oka tekst MIŁOŚĆ JAKO LEK a nie zadawany ból......:) super ....:) pozdrawiam