Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wybór (nie)doskonały

Czy me serce racje ma?
Czy me myśli się nie mylą?
Serce mówi: Kochaj!
Myśli: Zostaw! Idź dalej!
Komu wierzyć mam?
Sercu prawdziwemu czy
Myślom złudzeniom?
Serce łatwowierne czy
Myśli rozsądne?
Serce kochające czy
Myśli uczuć pozbawione?
I tak mieszam
Jak lody czarno-białe
I wiem, że wybór nigdy
Nie będzie doskonały.

5676 wyświetleń
40 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!