Menu
Gildia Pióra na Patronite

* Cudaczna Przysięga *

Czy ktoś nade mną czuwa?
Ja nie wiem czy się uda,
lecz działam bowiem wiem,
że tylko głupcy wierzą w cuda.

Problemom stawiam czoła,
bo uciec nikt nie zdoła,
kto wszedł już pod pędzące
samochodu długów koła.

Choć boli to nie stękam
i tyram, nie wymiękam ...
zaciskam mocno zęby,
gdy zbyt mocno boli, klękam ...

I dziś przysięgam Bogu,
że jeśli mi się uda
to innym też pomogę
zdziałać wymarzone cuda.

* For the future Neverhood Family *

70 833 wyświetlenia
1129 tekstów
9 obserwujących
  • Moon G

    18 April 2018, 12:31

    Dziękuję! :d

  • Adnachiel

    18 April 2018, 10:08

    Szlachetna postawa i b.dobry wiersz.
    Pozdrawiam :)

  • Michaelowa

    18 April 2018, 05:29

    Uda się, nie myśl, że nie!