Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samobójca

Czy ktos mi powiedzial
Jakie życie mam tu wybrać

Czy ktoś mi powiedział
Co mnie tutaj czeka

Co ludzi pcha do samobójstwa
Nerwy , pustka ?

Ile trzeba mieć odwagi
Żeby temu zaradzić ?

Ile trzeba mieć głupoty
By tak rozwiązywać kłopoty ?

Ile razy musisz upaść
By ogarnęła Cię pustka ?

Ile ludzi w Twoim życiu
Musi sprawić byś się tak czuł ?

Ile w Sobie masz słabości
Byś nie mógł temu sprostać ?

Ile jeszcze słów usłyszysz
Żebyś próbował się poddać ?

Co na twej drodze stanie
Byś mógł zmienic swoje zdanie ?

Czy coś jeszcze Cię podniesie
Jest przed Tobą luty, marzec, kwiecień...

9067 wyświetleń
111 tekstów
1 obserwujący
  • kati75

    23 January 2021, 18:29

    Trzeba mieć odwagę by żyć,nieważne ile razy upadniesz ale jak silny po tym powstaniesz;-)

    od ZiZu34
    • klemens

      19 April 2021, 06:14

      Upaść jest bardzo łatwo
      Podnieść się, zdecydowanie trudniej