Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Czy kogoś jeszcze obchodzi

Czy kogoś jeszcze obchodzi,
co ma do powiedzenia poeta
świat pędzi przed siebie,
poeta stoi w miejscu

Więcej mieć, mniej być,
kryzys tożsamości,
nikt już nie zasypia bez chemii
więcej mieć, by mniej czuć

Lubię tak stać na uboczu,
patrzeć jak pędzi świat
wciąż ucieka mi pociąg
do ludzi

Nie nadążam,
zostaję w tyle,
bo nie pożądam,
co można kupić

Potykam się, gdy mnie poganiają,
bo pewnie nie wiesz,
że idę dłuższą drogą

Uroniłem łzę,
gdy ktoś zapytał
jak się czuję

Byłaś pierwsza i ostatnia
wyjątkowa,
od reguły

Nie zdziw się,
gdy zapytam kim jesteś
nie znam cię
mój stary znajomy
Gdzie byłeś?
Gdy byłem głodny, spragniony i nagi...

103 375 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
  • otoko

    16 June 2022, 09:35

    Wbrew pozorom, tych stojących na uboczu jest sporo
    i myślę, że to właśnie Oni 'odwalają kawał dobrej roboty' :)

    od brozyna, AShER, ryksza