Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Czy kobieta zmienną jest?~~

Czy kobieta zmienną jest?
Przeprowadźmy mały test
Mówi nie ,lecz robi tak
Gdy jej zdania racji brak
Zawsze zmienna jak pogoda
Taka kobiet to uroda
Jest zbyt skłonna do przesady
Nudzić się z nią nie da rady
Gdy rozkocha odda serce
Chwilę potem mówi -nie chcę-
Czasem dąsa się i burzy
Potem tęczą się rozchmurzy
W swym gadulstwie wniebowzięta
Pytasz?milczy jak zaklęta
W paniach gen przekory kwitnie
Daje poznać się dobitnie
Co byś zrobił to jest źle
Nie wiesz nigdy czego chce
Czy kobieta zmienną jest
Kto mi powie jak to jest
Czy ta zmienność to zaleta
Czy ją tylko ma kobieta?

Wiersz inspirowany postacią Barbary z Nocy i dni.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • AMA

    11 May 2013, 14:08

    a ja wolę niezmienność Bogumiła..., pozdrawiam:)

  • słoneczniki

    9 May 2013, 11:27

    "La donna è mobile"

    stabilność to my mamy tylko...aj te hormony... ;P

  • Albert Jarus

    9 May 2013, 06:52

    kawał chleba do zgryzienia
    świetny wiersz

  • krysta

    9 May 2013, 00:20

    Świetny tekst...czytam i ze sobą się witam :))
    pozdrawiam:)