Menu
Gildia Pióra na Patronite

STED

Czy kiedyś zrozumiesz
mądry człowieku,
moją wielka rozpacz
i brak mego uśmiech?

czy zrozumiesz kiedyś
co to znaczy żyć,
co to znaczy wierzyć
i dla kogoś być?

Nie zrozumiesz tego wcale,
bo opętał Cię ten świat.
Materializm zbyt wytrwale
sadził w Tobie podły kwiat.

Ja Cię wcale nie osądzam,
bo w tym świecie trzeba lśnić.
Choćby tylko tym zewnętrznym,
bo człowiekiem trudno być.

Ale jest to możliwe, Sted był człowiekiem.

5435 wyświetleń
45 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!